Intialainen päähieronta on osa ayuervedista perinnettä, jota on harjoitettu Intiassa jo 5000 vuoden ajan. Eurooppaan hoidon toi Narenda Mehta vuonna 1978. Suomeen intialaisen päähieronnan toi Mehtan oppilas vuonna 1999. Se vaikuttaa sekä kehoon että mieleen rentouttavasti. Nykyinen intialainen päähieronta yhdistää tuhansia vuosia vanhan päähieronnan ja nykyaikaisen niska-hartiaseudun hieronnan. Nykyiseen hoitoon on lisätty otteita mm. shiatsusta.

Intialaisessa päähieronta kestää 30-45 minuuttia. Hoidon aikana käsitellään hartiaseutu, olkavarret, niska, pää ja kasvot hellästi, mutta kuitenkin tehokkaasti käsillä hieroen. Hoidon aikana asiakas istuu, hoitaja seisoo asiakkaan takana. Hoito sopii kaikenikäisille perusterveille, myös lapsille lisäämään keskittymiskykyä ja rauhoittamaan. Lasten hoidon pituus vaihtelee lapsen jaksamisen mukaan. Hoitoon varataan 30 minuuttia.

Intialainen päähieronta tehostaa verenkiertoa käsiteltävillä alueilla. Näin kuona-aineiden poistuminen ja ravinteiden vaikutus paranee. Käsiteltävät alueet kuormittuvat helposti stressistä, näin ollen hoito onkin erityisen hyvä stressin poistoon. Yhden hoitokerran vaikutus kestää noin kahden vuorokauden ajan. Sarjahoito on hyvä tehdä 2-3 kertaa viikossa, jotta saavutetaan paras tulos. Hoidon jälkeen on tärkeää juoda runsaasti vettä, jotta kuona-aineet pääsevät poistumaan elimistöstä.

Intialainen päähieronta sopii
• helpottamaan niskan ja hartioiden jäykkyyttä
• vähentämään jännitystä
• helpottamaan stressioireita
• vilkastuttamaan verenkiertoa
• helpottamaan migreeniä ja päänsärkyä
• parantamaan unenlaatua
• lisäämään keskittymiskykyä
• lisäämään hiustenkasvua
• lisäämään lymfakiertoa
• kasvattaa yleistä hyvinvointia ja rentoutumisen tunnetta

Intialainen päähieronta kuuluu nyt myös Olon palveluihin. Olen suorittanut kaksi päiväisen intialaisen päähieronnan kurssin lokakuussa. Koulutukseen kuului myös harjoitushoitojen tekeminen ja näyttöhoito opettajalle.

Intialainen päähieronta sopii mainiosti myös lahjaksi. Saaja ilahtuu varmasti rentouttavasta hetkestä kaiken nykyajan kiireen keskellä. Puutarhakadun hoitohuoneelta lahjakortteja voi tulla hankkimaan keskiviikkona 14.12 klo 16-18. Sopivasti juuri ennen joulua. Muussa tapauksessa tilaa lahjakortit lähettämällä sähköpostia (tiina@www.ravintovalmennusolo.fi) tai soittamalla (0405208349). Lahjakortteja on tietenkin mahdollista hankkia myös ravintovalmennukseen.

Huomaa marraskuun tarjous: 45 minuutin hoito / 30 €

Hinnat:
Intialainen päähieronta 30 min/30 €, 3 x 30 min/81 €
Intialainen päähieronta 45 min/40 €, 3 x 45 min/108 €
FLT Ravintovalmennus, ensikäynti 140 €/2 h
FLT Ravintovalmennus, seurantakäynti 45-75 €/ 30-60 min

-Tiina

Seuraatko jo Facebookissa ja Instagramissa?